Bani de la UE, în anumite condiţii

Bani de la UE, în anumite condiţii
ORADEA – Pentru a putea accesa fondurile europene, fermierii români trebuie să întreţină terenurile în bune condiţii agricole şi de mediu.

„Unii au crezut că deţinerea în proprietate a câtorva hectare de teren le asigură fonduri de la Uniunea Europeană, dar nu este chiar aşa. Terenurile trebuie întreţinute în anumite condiţii”, ne-a informat Petru Abrudan, şef serviciu Sistemul Integrat de Administraţie şi Control (IACS) din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Sucursala Bihor, unde se depun cererile pentru spijin pe suprafaţă.

 

Condiţii

 

„Pentru menţinerea terenului la standarde europene fermierul trebuie să lucreze terenul arabil cu panta mai mare de 12%, cultivat cu plate prăşitoare, de-a lungul curbelor de nivel. Floarea soarelui nu se cultivă pe aceeaşi suprafaţă mai mult de doi ani consecutiv. Arderea miriştilor pe terenul arabil este permisă numai cu acordul autorităţilor competente pentru protecţia mediului”, a punctat Petru Abrudan câteva dintre condiţii. De asemenea, nu este permisă tăierea arborilor solitari sau a grupurilor de arbori de pe terenul arabil. Suprafaţa pajiştilor permanente la nivel naţional existente la 1 ianuarie 2007, trebuie menţinută.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !