Bani europeni, dar nu pentru toţi

Bani europeni, dar nu pentru toţi
Reşiţa – Cei care sunt proprietari, cel puţin al unui hectar de pământ, pot depune până la data de 15 mai 2007 o cerere la Agenţia pentru plăţi în Agricultură, pentru a primi lunar o sumă de 50 de euro/ha. Condiţia de bază este ca terenul să fie înscris în Registrul Fermelor.

Pe lângă actele depuse, ţăranului român i se mai cere să respecte şi alte norme europene în ceea ce priveşte cultivarea acestui teren agricol. Astfel, pe timpul iernii, terenul arabil trebuie să fie acoperit cu culturi de toamnă şi/ sau să rămână nelucrat după recoltare pe cel puţin 20% din suprafaţa arabilă totală a fermei. Lucrările solului pe terenul arabil cu panta mai mare de 12%, cultivat cu plante prăşitoare, se efectuează de-a lungul curbelor de nivel. În plus, este interzis să dea foc la mirişti şi resturi vegetale pe câmp, dacă nu are acordul autorităţilor pentru protecţia mediului. Şi nici nu are voie să cultive pe aceeaşi suprafaţă mai mult de doi ani consecutiv.

Fără buruieni

Dacă până acum, apariţia buruienilor în culturi nu era o problemă chiar aşa de mare, de la 1 ianuarie a.c., lucrurile s-au schimbat total. Fermierul este obligat să prevină vegetaţia nedorită pe terenurile arabile, în special pe cele care nu mai sunt exploatate pentru producţie. Aşa că, membri familiei vor fi scoşi la câmp mult mai des pentru smulgerea buruienilor.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !