Bani europeni pentru deşeuri

1Comentariu
Bani europeni pentru deşeuri
ORADEA – Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor a găzduit ieri un seminar de informare pentru un program de finanţare al Phare.

Este vorba despre „Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului privat al IMM în domeniul gestionării deşeurilor”, Phare 2005 CES. Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cei care au prezentat informaţiile legate de această finanţare, au furnizat datele necesare celor câteva zeci de investitori prezenţi la eveniment.

Astfel, aceştia au aflat că obiectivul principal al Schemei de Granturi „Gestionarea deşeurilor pentru IMM-uri” este acela de a oferi asistenţă financiară societăţilor mici şi mijlocii din cele opt regiuni ale României. Este vorba despre societăţile care acţionează direct în domeniul gestionării deşeurilor sau au un impact asupra acestui sector, cu scopul de a le sprijini în reducerea reziduurilor şi tratatarea acestora într-un mod corespunzător.

Finanţări

Bugetul disponibil pentru această licitaţie este de 8,66 milioane de euro, din care 6,5 din fonduri Phare, iar 2,16 din cofinanţare de la bugetul de stat. Pentru fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare, bugetul maxim este de 1,0837 milioane de euro, iar valoarea unei finanţări nerambursabile pentru aceste proiecte este cuprinsă între 50.000 şi 200.000 de euro pentru fiecare proiect. Oricare dintre beneficiari va trebui să participe cu un aport propriu de minimum 50% din bugetul proiectului, contribuţiile în natură nefiind acceptate.

Termenul-limită de depunere a proiectelor este 7 septembrie 2007, ora 16:00. Proiectele vor fi depuse la sediul ADRNV (str. Sextil Puşcariu nr. 2), Cluj-Napoca. Informaţii suplimentare şi un ghid al solicitantului de fonduri se pot găsi şi pe Internet, la adresa www.nord-vest.ro.

Valentin Buda
1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor