Bani europeni pentru vinurile româneşti

Bani europeni pentru vinurile româneşti
ORADEA - România va primi 25 de milioane de euro pentru restructurarea şi reconversia podgoriilor sale. Comisia Europeană a aprobat un buget indicativ de 510 milioane de de euro, destinat statelor membre producătoare de vin, pentru reconvrsia şi restructurarea podgoriilor în anul de comercializare 2007 – 2008. Sumele alocate pe state membre

Obiectivul acestui sistem este adaptarea producţiei la cererea pieţei. Acesta prevede următoarele măsuri: reconversia soiurilor, replantarea podgoriilor şi îmbunătăţirea tehnicilor de gestionare a acestora. Sistemul nu prevede înlocuirea normală a podgoriilor ajunse la finalul ciclurilor lor natural de viaţă.

Calitate

„Îmbunătăţirea calităţii vinului pe care îl producem reprezintă o prioritate dacă dorim să facem faţă provocării venite din partea noilor producători mondiali de vin. Prezentul program de restructurare a jucat un rol important din 1999, dar este evident că trebuie să se întreprindă mai mult.

De aceea, este necesară o profundă reformă a organizării comune a pieţei în sectorul vitivinicol. Sper să putem ajunge la un acord cu privire la această reformă în cadrul reuniunii miniştrilor agriculturii ai UE din decembrie”, a afirmat Mariann Fischer Boel, Comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

În temeiul Regulamentului Consiliului din 1999 privind organizarea comună a pieţei vitivinicole, statele membre pot obţine plăţi anuale pentru restructurarea şi reconversia unui anumit număr de hectare de podgorii.

Comisia acordă subvenţii în funcţie de proporţia pe care o deţine fiecare stat membru din suprafaţa totală de podgorii a UE şi de o serie de criterii obiective referitoare la anumite situaţii şi nevoi.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase