Bani gârla la agricultura

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), institutia responsabila cu gestionarea fondurilor SAPARD, a primit din partea Comisiei Europene managementul financiar pentru patru noi masuri SAPARD.

Începând cu sesiunea de licitatie de proiecte din luna mai, Agentia de Plati poate sa primeasca în mod oficial cereri de finantare pentru Masurile 1.2 (laboratoare sanitar-veterinare, fitosanitare si de siguranta a alimentelor), 3.2 (grupuri de producatori), 3.3 (agromediu) si 3.5 (silvicultura).

Sume mari

Potrivit reprezentantilor Agentiei de Plati, sumele alocate pentru finantarea proiectelor sunt considerabile. Astfel, pentru laboratoare sunt disponibili 41,19 milioane de euro, pentru sprijinirea grupurilor de producatori au fost alocati 2,73 milioane de euro, iar pentru agromediu suma se ridica la 16,22 milioane de euro. Silvicultura beneficiaza de 40,57 milioane de euro, suma totala pentru cele patru noi masuri finantate fiind de peste 100 milioane de euro.

Cererile de finantare pentru proiectele care se încadreaza în cele patru masuri au fost primite de APDRP din 23 martie 2005. Potrivit oficialilor institutiei, a fost luata aceasta decizie în vederea verificarii prealabile a formei si continutului documentatiei depuse de potentialii beneficiari. Astfel, în momentul lansarii oficiale a sesiunii de depunere a proiectelor, eventualele erori pot fi remediate în timp util.

Multe proiecte

Sefii Agentiei de Plati se asteapta ca noile masuri sa atraga un numar mare de solicitari. „Pâna la sfârsitul acestui an potentialii beneficiari pot accesa Programul SAPARD, care prin acreditarea acestor patru noi masuri prezinta o paleta foarte diversificata de investitii finantabile.

Ne asteptam ca Masura 3.5 (silvicultura) sa atraga un numar mare de proiecte, mai ales pentru finantarea drumurilor forestiere. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit este pregatita sa preia si sa verifice toata documentatia”, a declarat Samoila Szabo, directorul general al Agentiei.

Informatii utile

Ghidurile solicitantului pentru elaborarea documentatiei aferente cererii de finantare sunt disponibile la sediile Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit sau pe pagina de Internet a Agentiei, www.sapard.ro. La nivelul judetului Bihor, informatii suplimentare pot fi obtinute de la Oficiul Judetean APDRP din cadrul Directiei pentru Agricultura Bihor.

Foto: Horia Trifa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !