„Bani în construcţii şi sevicii”

„Bani în construcţii şi sevicii”
În economia României s-a produs o schimbare calitativa, a declarat vicepremierul Gheorghe Pogea, prezent vineri pe malurile Crisului Repede.

Demnitarul a subliniat cresterea investitiilor în constructii si servicii, în domeniu privat, afirmând ca dezvoltarea acestor domenii reprezinta o caracteristica a economiei europene.


„În anul 2005 s-au eliberat în plus cu aproape 32 la suta mai multe autorizatii de constructii, iar rata de crestere a constructiilor din sectorul privat a crescut cu 13,3 la suta,” a spus Pogea. Vicepremierul nu a scapat ocazia de a lauda Executivul din care face si el parte, tinând sa sublinieze faptul ca investitiile în sectorul privat au avut cea mai mare rata de crestere în ultimii 9-10 ani, de 24,9 la suta.

Pensii mai mari


Pentru anul 2006 se doreste limitarea la maximum a cresterii pretului intern la gaze naturale, deoarece pretul actual acopera „cu vârf si îndesat” preturile de productie, fara ca România sa se îndeparteze de angajamentele luate fata de Uniunea Europeana, a sunat o alta intentie guvernamentala, anuntata de Pogea.


Gheorghe Barbu, ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, a anuntat, la rândul sau, ca sistemului public de pensii i se vor adauga si vor deveni operationale, anul viitor, pensiile facultative si cele obligatorii, administrate în sistem privat. Acesta a mai precizat ca în acest an va avea loc o noua majorare a punctului de pensie, neprecizând însa o data exacta.

Economia: plus 4,1%


Primarul general al Capitalei, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a apreciat reforma fiscala. Pe lânga faptul ca a lasat mai multi bani în buzunarul cetatenilor si al companiilor, prin introducerea cotei unice asupra venitului, aceasta politica a dus si la cresterea veniturilor statului, a apreciat Videanu. Cu toata aceasta relaxare fiscala, veniturile bugetului consolidat în 2005 au crescut.

„Cresterea economica pe 2005 a fost de 4,1 la suta. Dar, neluând în calcul agricultura, care a avut o influenta negativa, cresterea economica a fost de 6,7 la suta, fata de 6 la suta, cât ne propusesem”, a spus presedintele executiv al PD.

Bursasiu Veronica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !