Bani în contul crescătorilor de oi şi capre bihoreni

De Simona Albinaru
Bani în contul crescătorilor de oi şi capre bihoreni
De acest sprijin au beneficiat peste 1.500 de crescători de animale din judeţ.


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plata aferentă Ajutorului naţional tranzitoriu (ANT) – schema cuplată de producţie în sectorul ovine/caprine pentru anul de cerere 2014. Cuantumul calculat pentru ovine/caprine este de 28,08lei/cap de animal.

„La APIA Centrul Judeţean Bihor au fost depuse un număr de 1.548 cereri pentru ajutorul național tranzitoriu în sectorul zootehnic– schema cuplată de producție în sectorul ovine/caprine, fiind solicitate la plată un număr de 321.206 capete ovine şi 16.932 capete caprine”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Beneficiari

Ajutorul național tranzitoriu în sectorul zootehnic– schema cuplată de producție în sectorul ovine/caprine se acordă producătorilor agricoli, crescători de ovine/caprine, pentru femelele de ovine și/sau femelele de caprine identificate conform legislației în domeniu care îndeplinesc mai multe condiții. Printre acestea se numără faptul ca efectivul din exploataţie cu cod Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru SiguranţaAlimentelor (ANSVSA) să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an la data de 30 martie a anului în care se face solicitareaprimei. De asemenea, efectivul de femele ovine/femelecaprinepentru care se solicită prima trebuie să fie înscris în RNE la data solicitării primei.

O altă condiţie este ca efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa/locaţia menţionată în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere a cererii de plată, precum şi deţinerea registrului individual al exploataţiei în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 21/2004 al Consiliului din 17 decembrie 2003 de stabilire a unui sistem de identificare şi de înregistrare a animalelor din speciile ovină şi caprină.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !