Bani în plus pentru oieri

De Simona Drimbău
Bani în plus pentru oieri
De o subvenție în valoare de 87 de euro pe an pot beneficia crescătorii de ovine care au în ferme rase locale în pericol de abandon.

În această categorie intră rasele: Țigaie cu cap negru de Teleorman, Rațca (Valahă cu coarne în tirbușon), Karakul de Botoșani, Merinos de Suseni, Merinos Transilvănean, Merinos de Cluj, Merinos de Palas, Ţigaie – varietatea ruginie.

Astfel, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită, pentru anul 2019, crescătorilor de ovine care încheie angajamente pe Pachetul 8 – rase locale în pericol de abandon – suma de 87 de euro/UVM/an.

Pentru a putea beneficia de subvenție, aceste animale, obligatoriu, trebuie să fie înscrise în registrul genealogic al rasei respective la secțiunea principală. În această secțiune principală intră animalele cu înaltă valoare genetică și biologică. Accesând acest pachet și această măsură, fermierul va face un angajament de 5 ani cu APIA, fapt ce înseamnă că fermierul trebuie să mențină 5 ani femelele înscrise în registrul genealogic al rasei respective în secțiunea principală.

Plata compensatorie pentru Pachetul 8 este plătită anual, ca sumă fixă pe UVM calculat pentru femelele adulte de reproducție de rasă pură.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !