Bani în plus pentru sectorul zootehnic

De Simona Drimbău
Bani în plus pentru sectorul zootehnic
Pentru zona montană sprijinul se acordă pentru un efectiv cuprins între cinci şi 250 de vaci.


În campania de anul acesta Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) pentru vacile de lapte se va acorda pentru un efectiv de animale cuprins între minim zece capete şi maxim 250 capete, pe beneficiar. Excepţie fac UAT-urile din zonele montane, pentru care se poate solicita un efectiv de minim cinci capete şi maxim 250 capete de vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA.

Pentru a beneficia de sprijinul cuplat în zootehnie, vârsta vacilor pentru care se depun cereri trebuie să fie de maxim zece ani la data limită de depunere a cererii, mai exact 15 mai 2018, inclusiv pentru cererile depuse în perioada cu penalizări.
O altă condiţie este ca vacile de lapte pentru care se solicită sprijinul cuplat trebuie să aibă cel puţin un produs înregistrat în RNE cu data naşterii mai mică sau egală cu data limită de depunere a cererii fără penalizări, inclusiv pentru cererile şi formularele de modificare depuse în perioada cu penalizări.

Condiţii

Vacile de lapte pentru care se solicita sprijin cuplat trebuie să fie menţinute pe perioada de minim şase luni de la data limită de depunere a cererii în exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere.

Sunt eligibile la plată inclusiv vacile de lapte care până la finalul perioadei de reţinere de şase luni, au intrat, respectiv au iesit din exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute de acelaşi beneficiar sau din exploataţiile asociaţiilor ori cooperativelor sau grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat.

Pentru primirea acestui sprijin crescătorii de animale trebuie să depună o copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte pentru care se solicită SCZ, adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea vacilor de lapte, pentru care se solicită SCZ, în Registrul genealogic al rasei, avizata de ANZ.

Trebuie depuse şi o copie de pe cel puţin un contract cu un prim cumpărător, valabil pe o perioadă de minimum 6 luni, însoţită de copii de pe cel puţin o factură sau de pe cel puţin o filă din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul care efectuează livrare de lapte; sau copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul persoană fizică ce efectuează vânzare directă a laptelui sau copie de pe avizul de însoţire a mărfii şi de pe dispoziţia de încasare a valorii aferente laptelui comercializat pentru producătorul care efectuează vânzarea directa a laptelui prin automatele de lapte, indiferent de forma de organizare juridică. Necesare sunt şi copii ale facturilor /bonurilor fiscale de vânzare directă a laptelui pentru PFA, II, IF şi SC sau copie de pe cel puţin un aviz de însoţire a mărfii care atestă livrarea şi de pe o notă de intrare-recepţie în unitatea de procesare din care rezultă livrarea şi recepţia laptelui la unitatea proprie de procesare, precum şi copie de pe certificatul constatator emis de ONRC din care să reiasă obiectul de activitate, respectiv procesare lapte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !