Bani în plus prin sprijinul cuplat

De Simona Drimbău
Bani în plus prin sprijinul cuplat
În această perioadă crescătorii de bovine care vor să acceseze sprijinul cuplat pentru 2019 trebuie să se adreseze asociațiilor acreditate pentru a-și înscrie animalele în controlul oficial al performanțelor.


În acest sens trebuie să fie îndeplinite mai multe criteriile de eligibilitate.

Pentru a primi sprijinul cuplat taurine de carne (SCZ-TC) solicitanţii trebuie să aibă un efectiv de minimum 10 şi maximum 250 de capete taurine de carne, inclusiv, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA, constituit, după caz, din: vaci din rase de carne care nu au beneficiat de sprijin cuplat pentru categoria vaci de lapte în anii anteriori; şi/sau vaci metise cu rase de carne care nu au beneficiat de sprijin cuplat pentru categoria vaci de lapte în anii anteriori; şi/sau – tineret mascul şi/sau femel din rase de carne care nu a beneficiat de sprijin cuplat la categoria tineret în anii anteriori; şi/sau – tineret mascul şi/sau femel metis cu rase de carne, obținut din tauri din rase de carne și vaci pentru care nu se solicită schema sprijin cuplat-categoria vaci de lapte şi care nu au beneficiat de sprijin cuplat la categoria tineret în anii anteriori ori tauri din rase de carne.

Condiţii

O altă condiţie este să menţină animalele, solicitate SCZ-TC pentru categoria vaci din rase de carne și vaci metise cu rase de carne, până la data de 15 noiembrie inclusiv a anului de cerere (finalul perioadei de reținere) în exploatații, iar animalele, solicitate pentru prijinul cuplat categoria tauri din rase de carne, tineret mascul și/sau femel din rase de carne/metis cu rase de carne, au fost deţinute cel puţin o perioadă de 8 luni de la data intrării în exploataţie şi până în momentul ieşirii/până la data depunerii cererii unice de plată. De asemenea, aceştia trebuie să deţină Registrul individual al exploataţiei, completat şi actualizat.

În funcție de categorie, animalele pentru care se solicită SCZ-TC, trebuie să îndeplinească și alte condițiile de eligibilitate. Animalele pentru care se solicită sprijin cuplat la categoria tineret mascul metis cu rase de carne, nu trebuie să provină din vaci pentru care s-a solicitat în anii anteriori schema de sprijin cuplat-categoria vaci de lapte.

În cererea unică se pot solicita maxim 250 capete taurine de carne. Plata se efectuează pentru minim 10 capete taurine de carne determinate.

Pe lista raselor pentru taurine de carne SCZ se regăsesc : Aberdeen-Angus, Limousine, Charolaise, Galloway, Highland, Aubrac, Wagyu, Romagnola, Bălţata Românească – direcţia de exploatare carne, Hereford, Blonde d’Aquitaine, Salers şi Sura de Stepă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !