Bani pentru agricultorii bihoreni

Bani pentru agricultorii bihoreni
De acest avans beneficiază fermierii la care controalele administrative sau pe teren s-au finalizat.

Fermierii care au depus cereri de plată în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă – SPAS2010 ar trebui să primească în curând banii. „Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a autorizat plata acestor subvenţii, din data de 16 octombrie”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor.

De acest avans beneficiază fermierii la care controalele administrative sau pe teren s-au finalizat şi îndeplinesc cumulativ condiţiile impuse de regulamentele europene şi legislaţia românească.

Reguli

Conform prevederilor regulamentelor comunitare, plata pe suprafaţă se poate acorda începând cu data de 1 decembrie, însă pentru acest an, conform Deciziei Comisiei Europene, plata se poate autoriza începând cu 16 octombrie.

Pentru anul 2010, cuantumul alocat plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 80,36 euro/ha, avansul fiind de 37,85 euro/ha, reprezentând 46% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din FEGA.

Plăţile sunt efectuate în lei, la cursul de schimb stabilit de Banca Central Europeană (BCE) pentru ziua anterioară datei de 1 octombrie a anului pentru care este acordat sprijinul. Pentru data de 30 septembrie 2010, BCE a stabilit un curs de 4,2718 lei.

În cadrul campaniei SAPS 2010, România beneficiază de o alocaţie financiară de 700.244.000 euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !