Bani pentru apicultori

Apicultorii care doresc să beneficieze de sprijin financiar pentru acţiunile realizate în anul 2009 pot depune cererile până pe data de 15 august.

„Trebuie menţionat că apicultorii nu pot solicita ajutor financiar în nume propriu, ci trebuie să se înscrie şi să depună cererea de sprijin, anual, la sediul formei asociative, asociaţii de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative apicole, grupuri de producători din care fac parte”, a precizat Traian Abrudan, directorul coordonator al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (AIPA) Bihor.

Proceduri

Pentru anul 2009, contribuţia financiară a Comisiei Europene este de 1.966.151 euro, iar valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat este de 6.652.471 lei. Acţiunile pentru care se acordă sprijin financiar sunt lupta contra varoozei, respectiv cumpărarea de mătci provenite din ferme de elită şi de multiplicare, roiuri la pachet, roiuri pe faguri şi familii de albine.

Conform informaţiilor oferite de APIA Bihor, pentru prima acţiune se poate deconta preţul medicamentelor şi produselor de combatere a varoozei, necesare tratamentului pentru întreg efectivul de albine deţinut de către beneficiar. Pentru a doua acţiune se decontează preţul de achiziţie de mătci, roi la pachet, roi pe faguri şi familii de albine. Informaţii suplimentare privind accesarea fondurilor comunitare şi naţionale pentru sectorul apicol, precum şi formularele necesare pot fi obţinute de la centrele ale judeţene APIA.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !