Bani pentru calitatea laptelui

BUCUREŞTI – Ministerul Agriculturii ar putea finanţa cu până la 80% investiţiile crescătorilor care au una-două vaci pentru achiziţa de echipamente care sporesc calitatea laptelui, o altă formă de sprijin fiind înfiinţarea de centre pentru sacrificarea animalelor.

„Ne gândim la crearea acelor centre de sacrificare, poate la anul, dar şi la programe de finanţare pentru fermierii mici şi mijlocii, la fel ca la lapte, unde pregătim un program de finanţare pentru fermierii cu mai puţin de trei bovine. Ne gândim la un ajutor de 60, 70, 80% din investiţii, din fonduri de la stat, în limita ajutoarelor de stat pe care le mai putem da până în 2009, pentru achiziţia, de exemplu, de tancuri de răcire a laptelui la nivel de comună”, a declarat ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş.

Subvenţii majorate

De altfel, în urma protestelor crescătorilor de animale din luna octombrie, reprezentanţii ministerului au stabilit majorarea subvenţiilor din acest an pentru crescătorii cu mai mult de trei bovine şi sprijinirea micilor crescători printr-un program de finanţare a investiţiilor de creştere a calităţii laptelui.

Ministrul a făcut joi referire şi la pesta porcină, afirmând că reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) se vor întâlni în grupuri de lucru permanente, pentru discuţii pe tema pestei, dar şi pentru rezolvarea altor probleme. Aceste grupuri ar fi menite să faciliteze comunicarea dintre cele două insituţii.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase