Bani pentru cei care fac afaceri la ţară

De Simona Drimbău
4Comentarii
Bani pentru cei care fac afaceri la ţară
Cei care doresc să înfiinţeze sau să dezvolte microîntreprinderi şi întreprinderi mici neagricole în zonele rurale pot primi un sprijin.

Cuantumul acestui sprijin este în valoare de 70.000 euro pe proiect, în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism.

50.000 de euro pe proiect se pot obţine în cazul altor activităţi derulate la ţară.

Obiectivele acestui sprijin, spun autorităţile, sunt crearea de noi activități neagricole, în special pentru fermele de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor şi în general pentru micii întreprinzatori din mediul rural.

Se urmăresc şi diversificarea economiei rurale prin creşterea numărului de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol, dezvoltarea serviciilor şi crearea de locuri de muncă în spaţiul rural, dar şi încurajarea menţinerii şi dezvoltării activităţilor tradiţionale.

Beneficiari

De acest sprijin pot beneficia fermierii sau membrii unei gospodării agricole din spaţiul rural, care îşi diversifică activitatea prin înfiinţarea unei activităţi non-agricole pentru prima dată. Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile.

Microîntreprinderile şi întreprinderile mici din spaţiul rural care îşi propun activităţi non-agricole pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării sprijinului, microîntreprinderi şi întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii Cererii de finanţare sau cu o vechime de maxim trei ani fiscali, care nu au desfăşurat activităţi până în momentul depunerii proiectului, pot beneficia de asemenea de sprijin.

Sprijinul nerambursabil va fi acordat sub formă de primă în două tranşe. 70% din cuantumul sprijinului după semnarea Contractului de finanţare, iar restul de 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiţia implementării corecte a Planului de afaceri, fără a depăşi cinci ani de la data semnării Contractului de finanţare.

70.000 de euro/proiect se pot da în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism, şi 50.000 de euro/proiect în cazul altor activităţi.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor