Bani pentru cladiri monument

Bani pentru cladiri monument
Clădirile clasificate ca monumente istorice, precum şi o parte din cele situate în perimetrul Ansamblul Urban «Centrul Istoric Oradea» prezintă o importanţă deosebită din punct de vedere al patrimoniului cultural local, dar şi al celui naţional.

Tocmai de aceea, municipalitatea a luat o serie de măsuri pentru protejarea acestor obiective. Astfel, în ultima sa şedinţă ordinară, Consiliul Local Oradea a aprobat rectificarea bugetului Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice, pentru acest an. În cererea de majorare a bugetului anual, Fundaţia a arătat că are nevoie de sume suplimentare pentru întocmirea documentaţiilor tehnice pentru două clădiri, proiect educaţional de mediatizare a monumentelor istorice, servicii de administrare – management activităţi etc. Bugetul fundaţiei a fost aprobat iniţial în luna martie, când Primăria Oradea i-a acordat pentru acest an 100.000 lei. CL Oradea a aprobat majorarea acestui buget cu 89.490 lei, sumă care a fost transferată de la Consiliul Judeţean şi care provine din sume alocată din cote defalcate din TVA şi din cotele defalcate din impozitul pe venit

Municipalitatea a finalizat deja prin Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice proiectele de reabilitare a clădirilor situate pe strada Republicii nr. 11-13 şi nr. 33, aparţinând Episcopiei Ortodoxe respectiv Episcopiei Romano-Catolice.

C.H.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !