Bani pentru competitivitatea IMM

Bani pentru competitivitatea IMM
Bani pentru cresterea competitivitãtii IMM-urilor. 1,2 milioane de RON au fost alocate de Agentia Nationalã pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) pentru programul care va duce la implementarea si certificarea sistemelor de calitate a IMM-urilor. Bani pentru competitivitatea IMM [.doc – 76KB]

„Obiectivul programului îl constituie stimularea dezvoltãrii competitivitãtii IMM-urilor din România si adaptarea lor rapidã la rigorile determinate de globalizarea pietelor si integrarea în UE”, a declarat Eugen Ovidiu Chirovici, presedintele ANIMMC. Programul se va derula prin Centrul Român al Calitãtii, iar activitatea va fi asiguratã de cãtre personalul ANIMMC.

Beneficiari

Beneficiarii eligibili sunt societãtile comerciale – intreprinderi mijlocii, care au între 50 si 249 de salariati, realizeazã o cifrã de afaceri anualã netã de pânã la 50 de milioane de euro, echivalentul în lei sau detin active totale care nu depãsesc echivalentul în lei a 43 milioane de euro. Nu vor avea acces la finantare societãtile comerciale care au beneficiat de ajutoare de stat în valoare totalã de 400.000 RON, cumulat în ultimii 3 ani.

„Valoarea alocatiei financiare nerambursabile, acordatã beneficiarilor eligibili selectati, este egalã cu echivalentul a 90% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de valoarea maximã a finantãrii pentru fiecare din activitãtile prevãzute la prezenta procedurã si nu mai mult de 15.000 RON pentru un beneficiar”, ne-a informat Rãzvan Mihalca, reprezentantul ANIMMC în teritoriu.

Agentii economici bihoreni interesati de accesarea unor astfel de fonduri sunt asteptati la Centrul Teritorial de Instruire, Consultantã si Informare pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bihor, tel. 0359/414.557, sau e-mail razvan.mihalca@mimmc.ro (persoanã de contact Rãzvan Mihalca).

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !