Bani pentru crescatorii de bovine

Bani pentru crescatorii de bovine
Pentru a beneficia de aceste subvenţii fermierii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

În perioada 15 iulie – 31 august fermierii bihoreni pot depune la APIA cererile de solicitare a primei pe exploataţie la specia bovine.

„Potrivit normelor în vigoare prima pe exploataţie se acordă, o singură dată pe an, producătorilor agricoli înscrişi în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor. Pentru a beneficia de aceste subvenţii fermierii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: exploataţia să fie de minimum trei capete de bovine, vârsta bovinelor să fie de minimum şase luni, exploataţia există înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei.

Pot beneficia de prima pe exploataţie şi persoanele fizice care în cursul anului 2011 şi-au schimbat forma juridică şi care figurează înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor la datele de referinţă cu exploataţii de minimum trei capete de bovine, cu vârsta acestora de minimum şase luni.

Cereri

Cererea de solicitare a primei pe exploataţie, aferentă fiecărei exploataţii deţinute, se depune individual sau prin reprezentant legal la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Cerea trebuie să fie însoţită de copie de pe BI/CI/CUI/CIF, după caz, copie de pe documentele care atestă provenienţa animalelor numai pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 – 14 iulie 2010, declaraţie pe proprie răspundere că animalele pentru care se solicită prima nu au fost eligibile la plată pentru primă în anul 2008 şi/sau 2009 ori 2010 cu excepţia transferului integral al exploataţiei şi al animalelor, pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 – 14 iulie 2011. „Cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de animale legal constituite”, a puntat directorul APIA Bihor.Conform statisticilor APIA Bihor în cursul anului 2010 au fost depuse un număr de 7.740 cereri pentru 4.283 capete bovine.

S.Al.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !