Bani pentru crescatorii de vaci

Bani pentru crescatorii de vaci
Crescătorii de vaci din judeţ pot solicita în cursul acestei luni subvenţii de la APIA.

În perioada 1- 30 octombrie 2010, crescătorii de bovine, atât persoane fizice cât şi juridice, pot solicita Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnie. „Pentru a beneficia de prima pe exploatatie pentru bovine, producătorul trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, în funcţie de perioada înfiinţării exploataţiei”, a spus Traian Abrudan, directorul Centrului judeţean APIA Bihor.

Astfel, exploataţiile trebuie să fie de minimum trei capete de bovine, vârsta bovinelor să fie de minimum şase luni la data înfiinţării exploataţiei, să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei şi să nu aibă datorii restante la bugetul de stat sau la bugetul local, la data solicitării primei.

Acest sprijin poate fi solicitat şi de producătorii de lapte din zonele defavorizate care vor primi ajutorul acordat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Aceştia pot depune cererile în intervalul 1-29 octombrie.

Depunere

Cererea de solicitare a primei pe exploataţie, trebuie însoţită de următoarele documente: copie de pe BI/CI/CUI/CIF, după caz, copie de pe documentele care atestă provenienţa animalelor pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 – 31 ianuarie 2010, declaraţie pe proprie răspundere că animalele pentru care se solicită prima nu au fost eligibile la plată pentru primă în anul 2008 şi/sau 2009, cu excepţia transferului integral al exploataţiei şi al animalelor, pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 – 31 ianuarie 2010.

Se cere şi o declaraţie pe proprie răspundere cu numărul de bovine deţinute la data depunerii cererii, în vederea reactualizării bazei de date a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, declaraţie pe proprie răspundere că nu au datorii restante la bugetul de stat şi/sau la bugetul local, la data solicitării primei şi copii ale documentelor care atestă schimbarea  formei  de organizare conform prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !