Bani pentru cultivatorii de roşii în solarii

De Simona Drimbău
Bani pentru cultivatorii de roşii în solarii
Trei milioane de lei au fost transferați în contul a peste 200 de beneficiari ai „Programului tomate”.

Alte 1.757 de dosare se afla în lucru, urmând ca după alimentarea conturilor MADR, banii să ajungă direct la fermieri. În judeţul Bihor programul s-a bucurat de un real succes, numeroşi fermieri înscriindu-se în program.

La Direcţiile Agricole Judeţene se pot depune în prezent deconturile justificative pentru cei care au valorificat cantitatea minimă necesară de 2.000 kg/1.000 mp. Termenul-limită de valorificare a producţiei obţinute este 15 iunie 2019.

Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei, solicitanții trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Printre acestea se numără: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minim 1.000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicatoare inscripționată „Program susținere tomate, 2019” și să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării, să obțină o producție de minim 2 kg tomate/mp. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie înregistrați în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul de cerere, dar şi să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative privind comercializarea producției.

Documentele justificative se depun la Direcțiile pentru Agricultură Județene până la data de 27 decembrie 2019 inclusiv. Scopul Programului de sprijin pentru tomate cultivate în sere sau solarii este realizarea unei producții cantitative și calitative pentru a eficientiza exploatația prin capitalizare, în vederea dezvoltării unui management eficient al acesteia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !