Bani pentru datoriile spitalelor

Bani pentru datoriile spitalelor
În urma rectificării bugetare CAS Bihor a primit bani pentu plata datoriilor spitalelor şi pentru medicamente.

Bugetul CAS Bihor a fost rectificat. Astfel, pentru spitale au fost aprobate sume pentru stingerea obligaţiilor unităţilor sanitare publice cu paturi, înregistrate peste termenul de scadenţă la data de 30 iunie 2010 şi neachitate la data apariţiei Ordinului MS nr.1121/18.08.2010.

Din sumele care vor fi virate spitalelor, în valoare totală de 20.428.000 lei, spitalele nu pot efectua angajamente legale noi ci doar plata datoriilor neachitate către furnizori.

Stabilirea sumelor pentru spitale s-a realizat conform datelor transmise de Ministerul Sănătăţii rezultate ca urmare a analizei proceselor verbale de constatare a sumelor de plată către furnizorii acestora.

Suplimentări

Medicamente, cu şi fără contribuţie personală, au fost suplimentate cu suma de 29.378.000 lei pentru asigurarea plăţii consumului de medicamente rămas neachitat către farmacii din anul 2009, precum şi plata medicamentelor eliberate la începutul anului  respectiv în perioada ianuarie – parţial februarie. S-a mai alocat suma de 28.011.000 lei, care reprezintă limita maximă de cheltuieli aprobată pentru asigurarea eliberării medicamentelor în anul 2010.

În condiţiile alocării sumei de 28 milioane de lei, CAS Bihor va putea accepta facturile însoţitoare ale reţetelor eliberate de către farmacii în lunile iunie, iulie şi august 2010 urmând ca eliberarea reţetelor în luna septembrie să se facă în limitele creditelor de angajament alocate.

„Urmare a modificărilor survenite din influenţele ce au decurs ca urmare a rectificării bugetului de stat, în perioada imediat următoare Casa de Asigurări de Sănătate Bihor va lua toate măsurile ce se impun în vederea aplicării corespunzătoare a noilor prevederi”, se arată într-un comunicat al CAS Bihor.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !