Bani pentru depozitarea privată a cărnii de porc

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
Bani pentru depozitarea privată a cărnii de porc
Sprijinul financiar se implementează prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

A fost aprobată o Hotarâre care stabileşte valoarea totală a ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a cărnii de porc. Astfel, valoarea totală a ajutorului este în limita sumei de 309.500 euro, se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA şi se prefinanţează din sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.

De acest ajutor financiar beneficiază persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale şi familiale şi/sau persoanele juridice, plătitoare de TVA, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia europeană în domeniu, mai precis de Regulamentul (CE) nr.826/2008 al Comisiei de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privată a anumitor produse agricole.

Ajutorul se acordă pentru cererile depuse în perioada 4 ianuarie – 3 februarie 2016. Cererile depusese raportează la o perioadă de depozitare de 90 zile. Fiecare cerere trebuie să se refere doar la una din categoriile de produse aflate în Anexa şi trebuie să acopere o cantitate minimă de cel puţin 10 tone produse dezosate şi cel puţin 15 tone pentru celelalte produse.

APIA va pune la dispoziţia solicitanţilor formularistica şi documentaţia necesară aplicării corecte a măsurii de acordare a ajutorului pentru depozitarea privată a cărnii de porc şi elaborează metodologia de aplicare a măsurii şi ghidul solicitantului. Acestea vor fi afişate pe site-ul oficial al APIA.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !