Bani pentru dezvoltarea oraşelor

1Comentariu
Foto arhiva
Foto arhiva
ORADEA – Cinci oraşe din Bihor sunt eligibile pentru obţinerea de fonduri de dezvoltare urbană. 23 de oraşe, printre care şi cinci din judeţul Bihor se întrec pentru fonduri de dezvoltare urbană. Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a lansat la nivel regional cererea deschisă de planuri integrate şi proiecte pentru „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”.

Beneficiare ale acestui sub-domeniu din judeţul Bihor sunt oraşele Aleşd, Beius. Marghita, Salonta şi Valea lui Mihai.„Planul integrat trebuie să cuprindă minim două proiecte din categorii diferite de operaţiuni, dintre care unul trebuie să privească obligatoriu reabilitarea infrastructurii şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul”, a precizat Andreea Atanasiu expert comunicare în cadrul ADR Nord – Vest.

Finanţare

Alocarea financiară pentru axa „Centre urbane” în această primă cerere deschisă de proiecte este de 50,45 milioane de euro. Contribuţia proprie a beneficiarului va fi de minim 2% din valoarea eligibilă a proiectului, pentru proiecte individuale care se referă la infrastructură urbană şi socială, şi de minim 50% pentru proiecte individuale care se referă la infrastructură de afaceri.

Depunerea Planurilor integrate de dezvoltare urbană şi a cererilor de finanţare pentru proiectele prin care se vor implementa aceste planuri se poate face începând cu data de 2 decembrie 2008, iar termenul limită de depunere este 31 martie 2009.
Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor