Bani pentru drumul Aleşd – Aştileu – Beiuş

De Cristina Ghilea
3Comentarii
Bani pentru drumul Aleşd – Aştileu – Beiuş
Consiliul Judeţean a semnat contractul de finanţare cu PNDL pentru 26,3 milioane de euro. Lucrarea va dura 5-6 ani.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă la sediul ALDE, atragerea finanţării pentru modernizarea Drumului Judeţean 764 Aleşd – Aştileu – Călăţea – 10 Hotare – Damiş – Beiuş. Banii vin de la Guvern, prin PNDL, motiv pentru care alesul judeţului a ţinut să mulţumească public pentru alocare.

„Faptul că vin banii aceştia este meritul Guvernului, dar şi al nostru, al Consiliului Judeţean, care am promovat proiectul”, declară Bodea.

Din cei peste 33 km, zece reprezintă teren accidentat, neaccesibil maşinilor mici, iar restul e drum care a fost asfaltat, dar este neîntreţinut.

Şansa turismului

Bodea spune că lucrarea este una complexă pentru că drumul este şerpuit, are multe podeţe şi ziduri de sprijin care necesită consolidare. Regiunea a fost bazin minier de extragere a bauxitei, iar odată cu închiderea exploatărilor satele s-au depopulat masiv. Vicele de la CJ apreciază că turismul ar fi şansa pentru relansarea zonei, cu condiţia să existe infrastructură.

CJ are acum studiu de fezabilitate şi proiect tehnic, dar Bodea anticipează că abia anul viitor, în martie, ar putea avea şi caietul de sarcini şi ar putea anunţa licitaţia pe SEAP. S-a plâns că „procedurile din România sunt greoaie”, mai ales din cauza potenţialelor contestaţii, dar apreciază că, în cea mai optimistă situaţie, lucrările ar putea începe în iulie 2018.

Nu a avansat un termen clar de finalizare a investiţiei, a spus doar că aceasta va începe cu cei 10 km de drum nemodernizat, şi execuţia ar putea dura 5-6 ani!

Contractul pentru acest drum şi pentru alte investiţii în Bihor fusese semnat joi, 7 decembrie, de reprezentanţii Consiliului Judeţean, cu vicepremierul Stănescu şi cu ministrul Nica.

Patru contracte de investiţii majore s-au semnat joi, la Consiliul Judeţean, în prezenţa vicepremierului Stănescu şi a ministrului fondurilor europene, Marius Nica. Valoarea totală a acestor lucrări cumulează 77 de milioane de euro.Triumviratul Pasztor – Mang – Bodea au semnat cu Guvernul pentru dou...3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor