Bani pentru Drumul Apusenilor, etapa a III-a

De Cristina Ghilea
1Comentariu
Bani pentru Drumul Apusenilor, etapa a III-a
Conducerea Consiliului Judeţean Bihor a anunţat semnarea a două noi contracte de finanţare pentru drumuri din judeţ.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor şi vicepreşedintele Ioan Mang au anunţat marți, că au semnat contractul de finanţare pentru cel de-al treilea tronson din Drumul Apusenilor.

„Luni s-a reuşit semnarea, la Bucureşti, a tronsonului 3 al Drumului Apusenilor. Noi iniţial am depus pentru două tronsoane, a fost o lucrare amplă, foarte mare. Iniţial am intrat cu o cofinanţare de 31% aproximativ dar am reuşit să ajungem la cofinanţarea de 2%. Contractele pentru primele două tronsoane au fost semnate aici, în această sală (Sala CJ Bihor), în urmă cu două săptămâni”, a spus Pasztor.

Tronsonul 3 se referă la porţiunea cuprinsă între Remeţi şi limita cu judeţul Cluj. Finanţarea pentru aceasta era programată pentru 2019

„Am depus acum şi pentru tronsonul 3 pentru că am simţit că există posibilitatea de a-l câştiga şi pe acesta. Luni s-a semnat în sala de şedinţe a Guvernului, în prezenţa miniştrilor de resort şi a primului ministru al României. Reuşim astfel să facem legătura pe care ne-am propus-o, DN 76 până la Valea Drăganului, în judeţul Cluj”, a declarat preşedintele CJ.

Tronsonul trei are valoarea de 36,235 mil lei, tot Drumul Apusenilor costă peste 170 de milioane de lei.

„Am reuşit asta pentru că s-au realocat bani pe această axă şi pentru că am folosit ocazia să-l depunem, văzând că mai multe proiecte ale altor judeţe au alunecat”, explică Pasztor.

Banii pentru această lucrare vin prin Programul Operaţional Regional (2014 – 2020). Şefii de la Judeţ au anunţat că planul este ca anul viitor să parcurgă etapa achiziţiilor şi să dea şi ordinul de începere a lucrărilor. Pasztor zice că a cerut Guvernului simplificarea procedurilor de achiziţie dar şi introducerea de limitări în ceea ce priveşte posibilitatea firmelor de a contesta licitaţiile.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor