Bani pentru energie eoliană

Bani pentru energie eoliană
ORADEA – Ministerul Economiei şi Finanţelor, prin Direcţia Generală Politică Energetică – Organismul Intermediar pentru Energie lansează Cererile de propuneri de proiecte pentru sprijin financiar nerambursabil cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013, pentru 5 operaţiuni ale Axei Prioritare 4 „Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării în contextul combaterii schimbărilor climatice“.

Resurse regenerabile

 

Una dintre operaţiuni – Operaţiunea 4.2 se referă la „Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egală 10MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie”. „Solicitanţii eligibili în cadrul acestei operaţiuni sunt autorităţile administraţiilor publice locale, asociaţiile pentru dezvoltare intercomunitară şi societăţile comerciale care se încadrează în categoria întreprinderilor mici, mijlocii şi mari (cu exceptia celor care solicită finanţare pentru sectoarele neeligible menţionate în Ghidul solicitantului)”, se precizează în comunicatul ministerului.

Alocarea financiară pentru cererea de propuneri de proiecte este de 275.000.000 lei iar finanţarea din fonduri publice acordată pentru un proiect este de maxim 71.000.000 lei. Perioada de depunere a Cererilor de finanţare este de la data de 11 august 2008, ora 10.00 şi se încheie la 30 septembrie 2008, ora 14.00.

 

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !