Bani pentru energie termică

REŞIŢA – Guvernul a modificat în acest sens Ordonanţa de Urgenţă Nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi pentru plata energiei termice. Vor beneficia de această măsură peste 2,7 milioane de familii şi persoane singure.

Aşadar familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei lemne, cărbuni, combustibili petrolieri şi ale căror venituri sunt mai mici de 500 de lei, pe membru de familie vor primi ajutoare pentru încălzire.

Condiţii de plată

La baza acestei modificări a stat faptul că legea a fost aplicată doar pentru persoanele care se încălzeau numai cu energie termică în sistem centralizat sau gaze naturale. Până acum, în categoria celor care primeau acest tip de sprijin, intrau numai persoanele care beneficiau de venitul minim garantat.

Plata ajutorului se efectuează o singură dată, până la data de 30 octombrie a fiecărui an, pentru toată perioada sezonului rece. Pentru sezonul rece 2006 – 2007, ajutorul se va acorda doar pentru perioada ianuarie-martie 2007. Doar pentru acest sezon cererea se va depune în luna decembrie 2006.

Stabilirea dreptului la ajutor pentru încălzirea locuinţei se va face de către primar, pe baza analizei datelor din declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. „Cunoaştem faptul că s-au adus modificări la această lege, dar deocamdată nu am primit documentaţia necesară aplicării acesteia. Urmează ca zilele acestea să primim toate detaliile”, ne-a informat Camelia Costraş, şeful Serviciului Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Reşiţa.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase