Bani pentru fermieri

De Simona Albinaru
Bani pentru fermieri
Depunerea dosarelor de finanţare în cadrul Măsurii 121 – Modernizarea exploatațiilor agricole a fost prelungită până la mijlocul lunii viitoare.

Programată iniţial în perioada 17 aprilie, depunerea proiectelor aferente acestei măsuri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) a fost prelungită pentru că au fost alocate toate fondurile disponibile în acestă sesiune. Conform directorului OJPDRP Bihor, în judeţ au fost depuse până în prezent două proiecte în cadrul acestei măsuri, însă sunt aşteptate mai multe depuneri spre sfârşitul sesiunii.

Finanţare

Fondurile nerambursabile disponibile în această sesiune, pentru finanțarea proiectelor privind modernizarea exploatațiilor agricole, sunt de 220.577.199 de euro, fiind alocați acum toți banii disponibili până la finalul perioadei de finanțare, respectiv 2013.

Totodată, pe pagina de internet a Agenției (www.apdrp.ro) a fost publicată ultima variantă a Ghidului Solicitantului, versiunea 09, aplicabilă pentru depunerea proiectelor din această sesiune.

Ghidul Solicitantului aduce modificări privind alocarea fondurilor nerambursabile europene pentru Măsura 121. Astfel, se va acorda finanțare europeană nerambursabilă în mod separat pentru sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru implementarea standardelor privind laptele și protecția apelor și pentru beneficiarii Măsurii 141 „Sprijinirea exploatațiilor agricole de semi-subzistență”.

Totodată, au suferit modificări și valorile maxime eligibile ale proiectelor, în funcție de sectorul în care se va face investiția. Astfel, pentru sectorul zootehnic, valoarea eligibilă a unui proiect de investiții nu poate depăși 2 milioane de euro, beneficiind de o cofinanțare publică nerambursabilă începând cu 40%. În cazul proiectelor implementate în sectorul vegetal, valoarea maximă a investiției nu poate depăși 1 milion de euro, cofinanțarea publică nerambursabilă pornind tot de la 40%. Cofinanţarea publică nu va putea depăşi un maximum de 70% din valoarea totală a proiectului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !