Bani pentru fermieri

Fermierii vor primi bani pentru suprafeţele deţinute
Fermierii vor primi bani pentru suprafeţele deţinute
Aproape 39.000 de fermieri bihoreni au solicitat sprijin pentru suprafaţa de 325.341 hectare.

Începând de vineri Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) începe prelucrarea primului eşantion de fermieri pentru plata în avans de 70% din subvenţia pe hectar pe anul 2009.

„În primul eşantion pentru plată sunt cuprinşi 7.173 de fermieri bihoreni. Pentru aceştia se face controlul administrativ în sistem, se întocmesc listele de plată, liste care se trimit la APIA Bucureşti în vederea efectuării plăţilor”, a precizat Traian Abrudan, directorul coordonator al APIA Bihor.

Conform reprezentanţilor Agenţiei pentru anul 2009 au depus cereri de subvenţie 38.710 de fermieri pentru suprafaţa de 325.341 de hectare.

Beneficiari

Beneficiarii măsurilor de sprijin pe suprafaţă pot fi persoanele fizice sau persoanele juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc.

Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.

Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţă de cel puţin un hectar şi formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.

De asemenea, solicitantul trebuie să declare toate parcelele agricole şi să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) pe toată suprafaţa agricolă a fermei.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !