Bani pentru fermieri

Bani pentru fermieri
Fermele bihorenilor se dotează cu utilaje agricole cumpărate cu bani europeni.

Cererile de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea exploataţiilor agricole depăşesc 350 de milioane de euro. În cadrul celei de-a şaptea sesiuni de cereri de proiecte ce s-a desfăşurat În perioada 1 – 29 octombrie 2010, oficiile judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit au primit 325 de cereri de finanţare conforme, a căror valoare depăşeşte cu 250 de milioane de euro suma totală alocată pentru această sesiune.

„ În judeţul Bihor au fost depuse pe această măsură 15 proiecte”, ne-a spus Florian Vesa, directorul adjunct al Oficiului Judeţan de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor.

Fonduri

Pentru această sesiune au fost disponibile fonduri nerambursabile în valoare de 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane de euro au fost alocaţi pentru sectorul vegetal iar 60 de milioane de euro pentru sectorul animal. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de 1,6 milioane de euro. Din martie 2008 şi până în prezent, au fost depuse pentru a primi finanţare nerambursabilă din fondurile alocate măsurii de Modernizare a exploataţiilor agricole, 5.545 de cereri de finanţare conforme cu o valoare nerambursabilă de 2,1 miliarde euro. Dintre acestea, 1.834 de proiecte, însumând peste 720 de milioane de euro, au fost selectate pentru finanţarea investiţiilor. Pentru această măsură de investiţii, au fost încheiate până în acest moment 1.501 de contracte, în valoare de peste 521 de milioane euro.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !