Bani pentru fermierii asiguraţi

Florian Pavel
Florian Pavel
O nouă tranşă în valoare de peste 46.000 lei a fost plătită fermierilor care au încheiat poliţe de asigurare.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bihor, a făcut plata pentru cererile de solicitare a ajutorului de stat pentru poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare pentru culturile înfiinţate în primăvara anului 2013, tranşa IV şi a cererilor aferente Schemei de ajutor de stat pentru ameliorarea raselor de animale.

Sprijin

Schema de ajutor de stat pentru poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare – reasigurare se aplică doar beneficiarilor întreprinderi mici şi mijlocii care desfăşoară activitate în domeniul producţiei agricole primare, dacă au ca obiect de activitate exploatarea terenurilor agricole şi/sau creşterea animalelor, păsărilor, familiilor de albine şi îndeplinesc mai multe condiţii printre care să exploateze terenuri agricole în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau altele asemenea, pentru următoarele categorii: culturi în teren arabil, anuale şi perene, plantaţii de pomi şi arbuşti fructiferi, de hamei şi de vii, cu excepţia soiurilor de struguri pentru vin care beneficiază de sprijin în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 756/2008 privind aprobarea Normelor metodologice de acordare a sprijinului financiar producătorilor din sectorul vitivinicol pentru asigurarea recoltei de struguri pentru vin, denumite în continuare culturi agricole, şi au încheiate poliţe de asigurare cu societăţi de asigurare-reasigurare. De asemenea aceştia trebuie să deţină, cresc sau exploatează animale, păsări şi/sau familii de albine înscrise în Registrul naţional al exploataţiilor şi/sau în Registrul agricol, după caz, şi au încheiate poliţe de asigurare cu societăţi de asigurare-reasigurare.

În judeţul Bihor au fost depuse 47 de cereri iar suma plătită este de 32.862,83 lei.

Schema de ajutor de stat pentru ameliorarea raselor de animale se aplică în perioada 2011-2013. Ajutoarele de stat sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de produse agricole. Ajutorul de stat se acordă pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline, ovine, caprine, porcine şi ecvine.

În judeţul Bihor, în luna martie , a fost depusă 1 cerere iar suma plătită este de 13.369 lei.

„Dacă prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, solicitanţii au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit aceştia nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat”, a precizat, Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !