Bani pentru fermierii bihoreni

Bani pentru fermierii bihoreni
ORADEA - Peste 52 de mii de fermieri bihoreni sunt aşteptaţi la centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Bihor pentru a-şi identifica parcelele şi a-şi depune cererile pentru subvenţia pe suprafaţă primită de la Uniunea Europeană. APIA Bihor Subventii

„S-au trimis 52.176 de invitaţii. Oamenii se vor prezenta cu buletinul sau cartea de identitate în ziua şi la ora planificată, conform invitaţiei, la centrele APIA din judeţ. De acolo vor fi preluaţi de oamenii noştri şi vor fi ajutaţi să-şi completeze cererile. Cei care n-au primit nici o invitaţie din diferite motive (adresă necunoscută, lipsă de la domiciliu, etc) trebuie să se prezinte şi ei la centrele teritoriale”, a precizat Ioan Şumălan, directorul APIA Bihor.

Cele şapte centre ale APIA Bihor sunt situate în Aleşd, Beius, Marghita, Salonta, Săcuieni, Tinca şi Oradea. Centrul din Oradea are adresa: str. Matei Corvin, nr. 1.

 

 

 

Termen şi condiţii

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru subvenţia de 50 de euro/hectar este data de 15 mai. „Vor putea fi depuse cereri şi peste această dată, până la 9 iunie, dar sprijinul va fi diminuat cu 0,1% pe zi din suma care trebuie primită”, a declarat Ioan Şumălan. Angajaţii APIA Bihor lucrează zilnic de la 7:00 la 19:00, inclusiv sâmbăta, operând zilnic circa 700 de cereri.

Din 32.000 de cereri primite, au fost operate 25.000 de mii. Pentru a beneficia de sprijin pe suprafaţă, fermierii trebuie să utilizeze şi să îl menţină în bune condiţii agricole şi de mediu. Suprafaţa terenului trebui să fie mai mare de un hectar, în parcele agricole de cel puţin 0,3 ha.

Dan Birta

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase