Bani pentru hrana din spitale

Bani pentru hrana din spitale
ORADEA – Bolnavii din spitale vor avea din 1 ianuarie hrană mai multă sau mai bună, dat fiind faptul că alocaţiile destinate în acest sens vor fi majorate.

Aceasta pentru că şurubul a fost stâns o perioadă destul de îndelungată, alocaţiile de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice datând din 2004 fiind cuprinse între 6,3 şi 9 RON pentru bolnavii adulţi şi între 1,4 şi 4,2 RON pentru copii, pe categorii de vârstă. Din prima zi a anului european, alocaţia de hrană destinată nou-născuţilor prematuri din maternităţi va fi majorată cu 96%. Pentru copiii între 0-3 ani şi 3-16 ani, internaţi în unităţi sanitare, alocaţia va fi majorată cu 47%, respectiv cu 38,3%, iar pentru bolnavii de HIV/SIDA, adulţi şi copii, alocaţia a fost majorată cu 27%, respectiv 34%. Pentru copiii bolnavi de TBC, neoplazici, hepatită şi diabet, alocaţia a fost majorată cu 86,5%.
„Am aşteptat acest lucru de mult timp. Suma era foarte mică şi numai prin compensare şi prin strădania bucătarului reuşeam să oferim mâncare bună şi consistentă. Aceasta pentru că e nevoie de un anumit cumul de calorii în fiecare meniu”, susţine dr. Gheorghe Carp, manager al SpitaluluiClinic de Copii „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

Viorica Borz

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase