Bani pentru IMM prin 13 programe

Bani pentru IMM prin 13 programe
ORADEA – Intreprinzătorii mici şi mijlocii din Bihor au aflat ieri noutăţi despre programele de finanţare a IMM în 2007. Programe

Lelica Crişan, director executiv al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Timişoara (OTIMMCT), a prezentat celor circa 40 de agenţi economici prezenţi la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor programele de finanţare a IMM în număr de 13.

La Cluj sau Timişoara

Ca o primă noutate, dosarele pentru finanţare în acest an nu se vor mai depune la Bucureşti. „Solicitanţii nu vor trebui să se deplaseze la Bucureşti pentru depunerea documentaţiei. Aceasta va putea fi depusă în plic închis la oficiile din Timişoara şi Cluj – Napoca. Dacă decumentele sunt transmise printr-o firmă de consultanţă, aceasta trebuie să aibă împuternicirea şi ştampila solicitantului”, a declarat Lelica Crişan. Aceasta a adăugat că nu este recomandată transmiterea dosarului prin poştă.

O altă nouate este că IMM-urile se vor putea adresa băncilor agreate de ele, băcile fiind cele care vor deschide conturile la trezorerii. „În prima fază vor apărea şase programe de finanţare. Programele de investiţii vor apărea la două săptămâni după ele”, a precizat directorul executiv al OTIMMCT.

IMM-urile trebuie să fie foarte atente la furnizorii pe care îi aleg pentru că aceştia nu vor putea fi schimbaţi decât o dată. Normele de aplicare a programelor vor apărea în prima decadă din aprilie.

Constantin Badea, directorul executiv al CCI Bihor, aprecia în deschiderea seminarului că ar fi util ca documentaţia şi legislaţia programelor pentru anul în curs ar fi trebuit finalizată până la sfârşitul anului trecut.

Reprezentanţii IMM au aflat noutăţile programelor de finanţare.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !