Bani pentru impadurirea terenurilor agricole

Bani pentru impadurirea terenurilor agricole
200 de milioane de euro alocate în anul 2011 pentru împădurirea terenurilor agricole.

Începând de marti se deschide prima sesiune pentru Masura 221 – Prima impadurire a terenurilor agricole. Cu ajutorul măsurii, se pot împăduri toate terenurile agricole, cu excepţia pajiştilor permanente neafectate de procese de degradare a solului. „Solicitanţii fondurilor nerambursabile pot fi persoanele fizice, inclusiv persoane fizice autorizate, persoane juridice, grupurile sau asociaţiile de persoane fizice sau juridice, precum şi autorităţile publice locale deţinătoare de teren agricol”, Dacian Iova, reprezentantul ITRSV Oradea.

În cursul anului 2011, se organizează patru sesiuni de depunere a dosarelor de finanţare pentru Măsura 221 şi anume: 1-28 februarie, 2-31 mai, 1-30 septembrie şi 2-30 decembrie. Pentru fiecare sesiune se alocă câte 50 de milioane de euro. Implementarea măsurii are ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în spaţiul rural prin folosirea şi gospodărirea durabilă a terenurilor agricole prin împădurire. Obiectivul specific al finanţării nerambursabile este creşterea suprafeţei de pădure cu rol de protecţie precum şi de asigurare a funcţiilor recreative, pe baza rolului multifuncţional al acesteia.

Condiţii

Pentru a beneficia de acest sprijin, solicitanţii trebuie să facă dovada deţinerii terenului agricol eligibil prin împădurire de minim 0,5 hectare.  

Acesta trebuie să fi fost declarat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) în ultimii doi ani calendaristici şi să fi respectat Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu, să întocmească cu persoanele autorizate un proiect de împădurire şi dosarul de finanţare să conţină toate celelalte documente necesare întocmirii cererii de finanţare.

„Dosarele se depune în perioada alocată sesiunii de depunere, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP)”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

Cheltuielile cu întocmirea proiectului tehnic se suportă din sprijinul acordat prin măsură şi nu poate depăşi 10% din valoarea eligibilă a proiectului.
Autorităţile publice locale primesc sprijin doar pentru lucrările de înfiinţare a plantaţiei şi pentru cheltuielile aferente întocmirii proiectului de împădurire. Cei interesaţi pot afla mai multe informaţii la ITRSV Oradea şi OJPDRP Bihor.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !