Bani pentru încălzire cu lemne

1Comentariu
Bani pentru încălzire cu lemne
ORADEA - Statul acordă şi în acest an ajutoare de încălzire familiilor sărace care se încălzesc cu lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri. Astfel, familiile sau persoanele singure din situaţiile amintite, ale căror venituri sunt mai mici de 615 lei pe membru de familie, beneficiază pentru sezonul rece 1 noiembrie 2008 – 31 martie 2009, de un ajutor pentru încălzirea locuinţei acordat o singură dată, la începutul sezonului rece.
Centre de distribuire
Categorii de venituri

„Ajutorul pentru încălzire a locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri este stabilit pe categorii de venit”, ne-a informat Adina Madar, directorul executiv al Asociaţiei Sociale Comunitare Oradea (ASCO).

Prin familie se întelege soţul, soţia, precum şi alte persoane, indiferent dacă între acestea există sau nu relaţii de rudenie, locuiesc şi gospodăresc împreună, având acelaşi domiciliu sau reşedinta înscrisă în documentul de identitate. Ajutoare încep de la 16 lei, pentru familiile cu venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei şi ajung până la 54 de lei pentru persoanele cu venituri pe membru de familie sub 155 de lei.

 

Documente

 

Ajutorul pentru încălzire a locuinţei se acordă pe baza cererii titularului şi a unor documente justificative. În primul rând este nevoie de o declaraţie pe propria răspundere, o copie a actului de identitate a titularului cererii şi a membrilor familiei. De asemenea, sunt necesare copii de pe actele care atestă veniturile realizate (adeverinţe de salarizare, cupoane de pensie, indemnizaţii, alocatii, rente viagere, burse, etc). „Stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni, combustibili petrolieri se realizează o singura dată, pentru toata perioada sezonului rece, prin dispoziţie a primarului, care va conţine cuantumul ajutorului acordat în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure”, a precizat Adina Madar.

Conform, conform OUG107/2006, nerespectarea prevederilor legii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 lei la 10.000 lei.

Cererile pentru acordarea ajutoarelor se depun la centrele multifuncţionale pentru persoanele vârstnice şi la ASCO. Programul centrelor este de luni până vineri între orele 8:00 – 18:00, iar sâmbăta între orele 8:00 – 14:00.

„Formularele de cerere şi declaratiile pe proprie răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia completate de către beneficiari se vor depune de către aceştia la cele opt puncte de lucru menţionate, începând cu 15 septembrie şi până la data de 26 septembrie 2008”, a declarat directorul ASCO.

 

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor