Bani pentru infrastructură

Bani pentru infrastructură
ORADEA – Guvernul a hotărât alocarea a 5,2 milioane RON către Bihor, pentru finanţarea Programului de dezvoltarea a infrastructurii din spaţiul rural, a anunţat ieri prefectul Ilie Bolojan. În prima tranşă s-au primit deja 3,2 milioane RON pentru un număr de 34 de localităţi, iar în a doua se vor primi 2 milioane RON pentru un număr de 25 de localităţi.

La nivel naţional, Guvernul a hotărât alocarea a încă două miliarde de lei noi (RON), deşi iniţial se alocaseră de la bugetul de stat doar un miliard de lei. Numărul mare de cereri depuse, peste 1.500, a determinat această majorare substanţială.

Programul, iniţiat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 7 din 2006, are ca obiective principale dezvoltarea şi modernizarea satelor, prin legarea acestora la reţeaua de drumuri comunale, judeţene şi naţionale şi prin asigurarea accesului populaţiei la sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare şi epurare. „Este un program ambiţios pentru care Prefectura îşi dă tot concursul pentru buna sa derulare”, a declarat prefectul judeţului Bihor, Ilie Bolojan.

Calin Corpas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase