Bani pentru instruirea fermierilor

Bani pentru instruirea fermierilor
10 ianuarie 2017 este data-limită pentru depunerea proiectelor.

Ministerul Agriculturii alocă bani pentru 10.000 de producători agricoli, iar fondurile totale sunt de 4,25 de milioane de euro. Este vorba despre cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte pentru formarea profesională a fermierilor.

Proiectul se va adresa instruirii unui număr cuprins între 100 şi 250 de persoane din grupul-ţintă. Apelul de propuneri de proiecte este lansat la nivel naţional cu alocare judeţeană. Astfel, proiectele vor fi de tip grant cu o valoare de maximum 106.250 euro şi un cost pe persoană pentru zi de instruire de cel mult 85 euro. Suma totală alocată este 4,25 milioane de euro.

Instruirea se adresează tinerilor fermieri, fermierilor persoane fizice care activează în ferme mici, dar şi beneficiarilor de sprijin ai sub-măsurilor 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”.

Scopul acestui apel de propuneri de proiecte aferent submăsurii 1.1. urmăreşte îmbunătăţirea competenţelor şi cunoştinţelor de bază, precum şi diseminarea/asimilarea rezultatelor cercetării şi inovării, prin acţiuni de formare profesională şi dobândire de cunoştinţe în rândul fermierilor, în special beneficiari de sprijin ai submăsurilor 6.1 și 6.3.

La sfârşitul fiecărei sesiuni de formare profesională, cursanţii vor primi atestate de participare. Cursurile de formare profesională vor fi de scurtă durată, respectiv de 5 zile (40 ore).

Depunerea cererilor de finanţare în cadrul Apelului de propuneri de proiecte se face la sediile Compartimentelor de Dezvoltare Rurală Judeţene (CDRJ) până la data menţionată. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi naţionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !