Bani pentru investiţii în exploataţii agricole

De Simona Albinaru
Bani pentru investiţii în exploataţii agricole
Fermierii pot accesa fonduri europene nerambursabile, prin submăsura 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole.

Potrivit Ghidului solicitantului, exploataţiile agricole cu profil zootehnic şi mixte care vizează investiţii necesare obţinerii nutreţurilor/ furajelor utilizate în hrănirea propriilor animale de fermă se încadrează în anvelopa financiară destinată sectorului zootehnic.

În cazul fermelor mixte care vizează investiţii necesare obţinerii nutreţurilor/ furajelor utilizate în hrănirea propriilor animale de fermă, se va avea în vedere ca suprafaţa agricolă vizată de proiect (peste 50% din suprafaţă) să fie destinată asigurării hranei animalelor din cadrul exploataţiei agricole.

Pentru a putea accesa fonduri europene un solicitant trebuie să fie înregistrat cel puţin ca Persoană fizică autorizată, Intreprindere individuală, Intreprindere familială sau ca societate comercială.

Investiţia trebuie să se realizeze în cadrul unei ferme cu o dimensiune economică de minim 8.000 SO (valoarea producţiei standard). Dimensiunea economică a exploataţiei agricole se calculează conform Cererii de finanţare, punctului din cadrul Cererii de finanţare – Stabilirea categoriei de fermă (exploataţie agricolă).

În cazul în care expertul nu regăseşte în IACS suprafaţa de teren menţionată de solicitant în tabelul cu SO sau există diferenţe între suprafaţa de teren declarată în proiect şi cea din IACS, expertul va solicita APIA să certifice ca solicitantul s-a înscris în sistem/ evidenţele APIA cu suprafaţa declarată în Cererea de finanţare.

Investiţii eligibile sunt în înfiinţarea, extinderea şi/ sau modernizarea fermelor zootehnice, inclusiv tehnologii eficiente de reducere a poluării şi respectarea standardelor Uniunii care vor deveni obligatorii pentru exploataţii în viitorul apropiat, şi cele pentru depozitarea/ gestionarea adecvată a gunoiului de grajd în zonele unde această cerinţă este în curs de aplicare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !