Bani pentru medicamente

ORADEA – Valoarea anuală a contractelor încheiate între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor şi cele 174 de farmacii bihorene în vederea eliberării de medicamente cu şi fără contribuţie personală pentru anul în curs este de 50.275.000 lei.

Şi asta după ce la finele anului trecut suma alocată în acest sens a fost de 47.330.000 de lei, aproape dublu decât era la începutul aceluiaşi an. Pe 2007, din suma totală, 37.800.000 lei sunt alocaţi pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite. Pentru medicamentaţia destinată tratării bolilor cronice cu adaos comercial negociat, CAS a alocat pentru anul în curs 7.204.000 lei iar pentru cele a căror valoare de contract este orientativă şi al căror tratament se face cu aprobarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, valoarea contractuală se ridică la 5.271.000 lei. „În luna februarie, pentru medicamente compensate şi gratuite s-a alocat suma de 3.200.000 lei. Pentru eliberarea medicamentelor pentru bolile cronice cu adaos comercial negociat s-au alocat 630.786 lei iar cât priveşte cele a căror valoare de contract este orientativă, suma este de 415.048 lei”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor.

Medicamente pentru boli cronice

Potrivit spuselor Oanei Giurcă, în Oradea, cu excepţia a trei farmacii (Menta, Almaco şi Theafarm), toate farmaciile eliberează medicamente aferente DCI-ului pentru boli psihice, demenţă, bolnavi cu proteze endovasculare, boli oncologice, ciroză hepatică, poliartrită cronică evolutivă, spondilită anchilozantă şi acromegalie. Cât priveşte farmaciile care eliberează medicamente pentru celălalte boli cronice cu adaos comercial negociat al căror tratament necesită aprobarea CNAS, vor fi aduse la cunoştinţa pacienţilor în momentul în care farmaciştii se vor prezenta la sediul CAS Bihor pentru obţinerea vizei în vederea eliberării respectivelor medicamente.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !