Bani pentru micro-intreprinderi

De Simona Albinaru
Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată este de 200.000 de euro.

În perioada 3 – 28 septembrie se pot depune la OJPDRP Bihor cereri de finanțare pentru investiții în mediul rural prin Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi.

Fondurile totale disponibile, în cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor pentru Măsura 312, sunt de 134.668.992 de euro.

Banii puşi la dispoziţie reprezintă totalul fondurilor disponibile pentru această Măsură până la finele perioadei de finanţare, mai precis 31 decembrie 2013.

Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul acestei măsuri de finanţare este de 200.000 de euro. „Până în prezent pentru această măsură au fost depuse 13 proiecte dar ne aşteptăm ca la filanul perioadei de depuneri numărul acestora să ajungă la ordinul sutelor dat fiind că aceasta este ultima sesiune de depunere”, ne-a spus Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

 Eligibile

 Măsura 312 se încadrează în Axa III – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale” şi are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii număruluide locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale.

Solicitanţii eligibili sunt micro-întreprinderile (având mai puţin de 10 angajaţi şi care realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale în valoare de până la 2,0 milioane euro echivalent în lei). Persoane fizice (neînregistrate ca agenţi economici) – care se vor angaja ca pâna la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze cu un statut minim de persoană fizica autorizată şi să funcţioneze ca microîntreprinderi, iar în situaţia în care, în urma autorizării, se modifică reprezentantul legal al proiectului, vor depune toate documentele ce demonstrează transferul dreptului de reprezentare pentru noua forma de organizare juridică sunt de asemea eligibili.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !