Bani pentru mini-performanţă

7Comentarii
Bani pentru mini-performanţă
ORADEA – Primarul Ilie Bolojan şi preşedintele CSM Oradea, Ionel Bungău, au apreciat ieri la unison discrepanţa raportului performanţă-salarii între secţiile clubului sportiv.

„La handbal,CSM asigură salarii lunare de 3.100, 2.000, 2.300, 2.900, 3.181, 1.600 şi 1.800 de euro, iar antrenorul ia cât cel mai bine plătit sportiv. În schimb, echipa are de ani de zile obiectivul de a nu retrograda, iar perspectivele nu sunt bune câtă vreme Bihorul nu are o piramidă pentru creşterea de juniori. Lucrurile stau cu totul altfel la baschet şi polo, unde salariile sunt mai mici, iar juniorii evoluează cu ardoare. În plus, la polo obiectivul rămâne titlul naţional şi CupaRomâniei, plus o reprezentare onorabilă în Europa”, a observat joi noul şef al CSM Oradea.
„De la numirea sa în fruntea CSM, Ionel Bungău a fost nevoit să-şi cheltuie toată energia pe acoperirea găurilor negre, adică plata datoriilor şi salariilor restante. Următoarea sa misiune este de a renegocia contractele cu handbaliştii pentru a se corela cheltuielile cu performanţa. Secţia de handbal solicită 22,5 miliarde de lei vechi pentru anul viitor din totalul de 57 de miliarde pe care municipalitatea îl va asigura pentru jocurile de echipă din CSM. Totodată vor fi alocaţi bani şi pentru noile secţii de atletism şi scrimă”, a completat primarul Bolojan.

CSM, dat în judecată

Totodată, Ionel Bungău a mai dezvăluit că CSM a fost dat în judecată de handbalişti şi baschetbalişti străini pentru neplata salariilor, iar la secţia de baschet feminin s-au încheiat contracte consistente cu patru jucătoare americane. „Salariile la polo şi baschet sunt asigurate de sponosori, CSM decontând pregătirea şi deplasările. La baschet feminin nu ne-a spus nimeni cine e sponsorul care a promis salarii pentru americance, iar la polo sponsorul traversează o situaţie mai puţin fastă. Aşa că pe viitor vom încerca să atragem mai mulţi sponsori mici şi mijlocii care pot asigura mai multă stabilitate decât un singur sponsor major.”
Tot la capitolul sponsorizări, Ilie Bolojan a subliniat managementul lui Ionel Bungău, amintind de sponsorizarea de un miliard de lei pe care a obţinut-o în timp scurt pentru a scoate una din echipe dintr-o situaţie financiară ingrată.

Cristian Horgos7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor