Bani pentru Mintia

Bani pentru Mintia
Deva – Ministerul Finanţelor Publice va garanta, în proporţie de 80%, un împrumut intern în valoare de 67,9 milioane de euro, în echivalent lei la data semnării, contractat de SC Electrocentrale Deva SA, stabileşte o hotărâre aprobată de Guvern.

Banii vor fi folosiţi pentru asigurarea parţială a resurselor financiare necesare pentru realizarea proiectului de reabilitare a Grupului nr.1 de 210 MW din Centrala Termoelectrică Mintia–Deva. Rambursarea împrumutului, plata dobânzilor, a comisioanelor, a primelor de asigurare şi a altor costuri aferente se efectuează din resursele financiare proprii ale SC Electrocentrale Deva SA, corespunzător termenelor şi condiţiilor specifice contractului de împrumut.

Garanţia de stat se acordă numai cu avizul Comitetului Interministerial de Garanţii şi Credite de Comerţ Exterior. Parametrii referitori la tipul împrumutului, scadenţa şi perioada de garanţie a împrumutului se stabilesc numai cu avizul consultativ al Ministerului Finanţelor Publice.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase