Bani pentru motorină în valoare de 320 de milioane de lei în 2018

De Simona Drimbău
Bani pentru motorină în valoare de 320 de milioane de lei în 2018
S-a decis ca şi în anul acesta agricultorii să beneficieze de sprijin financiar pentru reducerea accizei la motorină.

Suma alocată pentru campania 2018 este de peste 320 de milioane de lei şi va fi asigurată de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul curent. Cantităţile de motorină care vor beneficia de ajutor de stat sub formă de rambursare urmează să fie aprobate prin ordine ale ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Procedură

Fermierii care solicită subvenţia pentru motorina consumată în sectorul vegetal trebuie să depună la APIA cererea pentru subvenţie, însoţită de: situaţia centralizatoare a cantităţilor de motorină achiziționate şi utilizate la lucrări mecanizate, aferente perioadei pentru care solicită acordarea ajutorul de stat prin rambursare.

Dosarul trebuie să cuprindă documente care dovedesc cantitatea de ciuperci produsă, după caz, copie a facturilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanţilor, copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.

Adeverinţă în original de la Registrul agricol, cu suprafeţele aflate în exploatare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare, dar şi adeverinţă în original de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană, pentru suprafeţele plantate cu vie nobilă, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.

Totodată, fermierii care activează în sectorul zootehnic au nevoie în plus de situaţia privind calculul efectivului rulat/efectivului mediu realizat, întocmită de beneficiar şi vizată de medicul împuternicit de liberă practică, copie de pe cererea depusă de către apicultori la Consiliul Local, în vederea asigurării acestora de vetre de stupină temporare sau permanente, precum şi copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări făţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.

Pentru sectorul îmbunătăţiri funciare trebuie depusă în plus situaţia centralizatoare a cantităţilor de apă pentru irigaţii, copie a facturilor de apă din care să reiasă volumul de apă consumat de către beneficiar, situaţia suprafeţelor irigate, pe structuri de culturi, aferentă perioadei pentru care se solicită ajutorul de stat, şi copie a documentelor de identitate şi/sau a documentelor de înregistrare, în cazul în care au intervenit modificări faţă de cererea de acord prealabil pentru finanţare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !