Bani pentru o imprimantă destinată copiilor nevăzători

De Alexandru Guiaș
Gojdiștii în sprijinul celor nevăzători
Gojdiștii în sprijinul celor nevăzători
Acțiune de voluntariat demarată pentru elevii cu cerințe speciale de la Centrul de Educație Inclusivă „Cristal”.

În urma târgului de prăjituri „Wir backen Kuchen und schenken euch einen Drucker” ( Coacem prăjituri și vă dăruim prăjituri), o acțiune de voluntariat pe care elevii gojdiști au organizat-o de Ziua Copilului, prin care s-au strâns fonduri în vederea achiziționării unei imprimante pentru elevii cu cerințe speciale de la Centrul de Educație Inclusivă „Cristal”, a avut loc, joi, o întâlnire între reprezentanții celor două școli partenere.

Astfel, elevii claselor a V-a și a IX-a de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, copiii claselor a II-a și a III-a, respectiv cei implicați direct în proiect au avut parte de un schimb de experiență în urma căruia au învățat un cântec în limba germană – „Backe, backe Kuchen”. Cântecul cuprinde o enumerare de ingrediente pentru realizarea prăjiturilor, iar elevii nevăzători de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Cristal” au avut posibilitatea să învețe termeni noi în limba germană prin atingerea și ghicirea ingredientelor (făină, ouă, zahăr, unt, etc.), menționate în cântecel. Cântecul a fost imprimat pentru elevii de la CSEI Cristal cu caractere de 48. De asemnea, elevii gojdiști au văzut pentru prima dată o carte tipărită cu alfabet Braille.

În cadrul acțiunii de voluntariat instructiv – educativ, elevii celor două școli, coordonați de profesoarele Monica Kover și Olivia Dehelean, au avut un impact pozitiv, îmbogățindu-și astfel cunoștințele și experiența de viață și nu în ultimul rând manifestând respect reciproc. Gojdiștii au fost impresionați, iar acum îi consideră pe cei mici deosebiți și speciali în adevăratul sens al cuvântului.

4voluntariat gojdu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !