Bani pentru prevenirea inundatiilor

Bani pentru prevenirea inundatiilor
BUCURESTI – România va investi, în următorii şase ani, peste 300 de milioane de euro, pentru protecţia împotriva inundaţiilor şi pentru reducerea eroziunii costiere, relatează NewsIn.

Potrivit Planului Operaţional Sectorial de Mediu, România va putea accesa, începând cu acest an şi până în 2013, fonduri europene în valoare de peste 270 de milioane de euro pentru implementarea de proiecte privind protecţia împotriva inundaţiilor şi stoparea eroziunii costiere.

Acestei finanţări comunitare, care provine din Fondul de coeziune, i se adaugă contribuţia de la bugetul de stat, în valoare de peste 47 de milioane de euro. Astfel, valoarea totală a sumei prevăzute în POS Mediu depăşeşte suma de 317 milioane de euro.

Investiţiile care urmează să fie făcute pentru protecţia împotriva inundaţiilor sunt axate pe trei domenii principale. Primul dintre ele se referă la crearea infrastructurii pentru prevenirea inundaţiilor şi reducerea consecinţelor acestora, al doilea vizează elaborarea unor hărţi de pericol şi risc al inundaţiilor, iar al treilea presupune asistenţa tehnică pentru pregătirea proiectelor, management, supervizare şi publicitate.

Conform planului operaţional, numărul celor care vor beneficia de proiectele pentru protecţie împotriva inundaţiilor este estimat la 1,5 milioane. De asemenea, obiectivul stabilit este de reducere a riscurilor de incidenţă la inundaţii până la 30% faţă de anul 2006.

POS mediu intervine numai asupra cursurilor de ape, aflate în administrarea Administraţiei Naţionale ‘Apele Române’, finanţarea intervenţiilor la nivelul cursurilor de apă locale şi mai mici, care prezintă riscuri de inundaţii, fiind prevăzută în Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !