Bani pentru producătorii de lapte

Bani pentru producătorii de lapte
Până pe data de 14 mai producătorii de lapte afectaţi de criză pot depune cereri pentru a primi subvenţii.

Producătorii de lapte şi produse lactate afectaţi de criza din sectorul lactatelor vor primi sprijin financiar.
„În şedinţa Guvernului din data de 14 aprilie a fost aprobată Hotărârea Guvernului pentru acordarea sprijinului producătorilor de lapte şi produse lactate, finanţat din fonduri europene şi destinat fermelor sau persoanelor fizice din acest domeniu, afectate de criza din sectorul lactatelor” a precizat Traian Abrudan, directorul coordonator al Centrul Judeţean APIA Bihor.

Conform prevederilor acestei hotărâri, producătorii de lapte care livrează anual cantităţi mai mari de 10.000 de kilograme inclusiv vor primi sprijin financiar diferenţiat, în funcţie de cantitatea de lapte livrată pieţei. Bugetul total alocat României pentru acest mecanism de susţinere este de aproximativ cinci milioane de euro. Sprijinul financiar se acordă pentru anul de cotă 2008-2009. „Termenul limită pentru depunerea cererilor de obţinere a acestui sprijin este 14 mai 2010”, subliniază şeful APIA Bihor.

Bani

Sprijinul financiar de care beneficiază producătorii din acest domeniu este diferenţiat pe patru categorii, în funcţie de cantitatea de lapte livrată. Astfel, pentru producătorii care livrează pieţei anual între 10.000 şi 20.000 de kilograme de lapte, sprijinul financiar este de 200 de euro per exploataţie. În această situaţie sunt aproximativ 5.700 de producători, iar valoarea totală alocată acestui segment este de 1,142 milioane de euro.
Pentru producătorii care livrează pieţei anual între 20.001- 200.000 de kilograme de lapte şi produse lactate, sprijinul financiar este între 236 şi 2.360 de euro per exploataţie.

Pentru cei care livrează anual peste 200.001 şi 500.000 de kilograme de produse lactate, respectiv 273 de producători, sprijinul financiar va fi de 2.000 de euro per exploataţie.
Fermierii care depăşesc cantitatea de 500.000 de kilograme anual, respectiv 140 de producători, vor primi câte 1.200 de euro.

Conform prevederilor legale de acest sprijin pot beneficia producătorii de lapte şi produse lactate care livrează produse pieţei dacă sunt persoane juridice şi sau fizice autorizate şi atestate prin certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului, sunt înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA ca producători cu cote de livrări lapte pentru anul de cotă 2008-2009 iar producţia de lapte livrată pe exploataţie este mai mare de 10.000 de kilograme de lapte.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !