Bani pentru proiecte de mediu în Bihor

ORADEA – Oradea (D.B.) – Localităţile cu până la 50 de mii de locuitori au oportunitatea de a-şi rezolva problemele în sectoarele prioritare de mediu din finanţări europene.

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest a lansat marţi, 12 iunie, la Oradea, în Sala Consiliului Judeţean Bihor.„Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”. Aceasta va fi implementată în cadrul programului Phare 2005 – Coeziunea Economică şi Socială (CES).

Peste trei milioane de euro (3,334 milioane) sunt destinaţi pentru investiţii în sectoarele de mediu prioritare din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. 2,5 milioane de euro provin din fonduri Phare şi 0,834 de la bugetul de stat.

„Practic, potenţialii beneficiari au o dublă şansă: aceea de a primi finanţare pe proiecte concrete depuse pe prezenta schemă, dar şi de a-şi întări capacitatea de dezvoltare de viitoare proiecte pentru Programul Operaţional sector Mediu”, a declarat Claudiu Coşier, director general ADR Nord-Vest.

 

Beneficiari

De aceste fonduri pot beneficia autorităţile publice din localităţile cu până la 50.000 de locuitori. Obiectivul principal al schemei lansate este de a sprijini beneficiarii în îndeplinirea standardelor europene şi naţionale de protecţia mediului. Asistenţa financiară nerambursabilă este oferită pentru a asigura sprijinirea dezvoltării activităţilor de investiţie în următoarele sectoare de mediu prioritare: gestionarea deşeurilor, gospodărirea apelor şi a apelor uzate. Sprijinul financiar se va acorda între 300.000 şi trei milioane de euro pe proiect.

Ghidul solicitantului este disponibil la sediul ADR Nord-Vest şi pe pagina de internet a agenţiei: www.nord-vest.ro, precum şi pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.

Termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 15 august 2007, ora 16:00, la sediul ADR Nord-Vest, strada Sextil Puşcariu, nr. 2, Cluj Napoca.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !