Bani pentru Sănătate, şcoli şi maşini de servici

Bani pentru Sănătate, şcoli şi maşini de servici
Suma de aproape 18 miliarde de lei, bani încasaţi la bugetul local în plus faţă de estimările iniţiale, a fost deja dirijată spre programele de reabilitare a şcolilor şi spitalelor aflate în administrarea municipalităţii, precum şi pentru achiziţia de maşini pentru înnoirea parcului auto al Primăriei.

„Banii au rezultat din eforturi proprii ale bugetului local, nu sunt nici alocaţii bugetare şi nici parte a vreunui credit. Încasările aferente oraşului provenite din impozitul pe salarii s-au dovedit a fi mai mari decât am estimat noi anul trecut, când am făcut estimările bugetare pentru 2006. Cele 18 miliarde provin din impozitarea premiilor de Crăciun şi de Paşte primite de angajaţii firmelor din Oradea”, explică Marcel Boloş, directorul general al Direcţiei Patrimoniu, cea care are în grijă şi administrare clădirile unităţilor de învăţământ şi ale câtorva spitale orădene.

Pe programe

Reabilitare a şcolilor şi a spitalelor face obiectul unor programe pe care municipalitatea le derulează deja de câţiva ani. Dacă sumele alocate sunt mai mult sau mai puţin consistente faţă de necesarul din aceste domenii, este vizibilă o continuitate a acestor programe.

Acum trei ani, Sănătatea a primit de la bugetul oraşului 10 miliarde de lei, anul trecut 20 de miliarde lei, anul acesta suma ajungând să se dubleze. Sumele alocate în acest an vor fi suplimentate în urma rectificării de buget cu încă opt miliarde de lei. Aceşti bani sunt deja dirijaţi spre reabilitarea secţiilor de radiologie, spre refacerea laboratoarelor şi spre lucrări de reparaţii capitale la Spitalul de Neurologie şi Infecţioase.

Şcoli, grădiniţe, diverse

4,3 miliarde de lei din surplusul bugetar de 18 miliarde vor fi viraţi spre reparaţiile necesare la şcoli şi grădiniţe. Principalul beneficiar al rectificării este Colegiul Naţional „Traian Vuia”, care va primi peste 1,7 miliarde lei, bani necesari pentru reabilitarea WC-urilor şi pentru înlocuirea tâmplăriei la faţada corpului B. Pe al doilea loc în clasamentul sumelor alocate şcolilor este Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, cu peste 1,3 miliarde lei, pentru proiectul tehnic al noii săli de sport.

Restul de bani din această rectificare bugetară şi-au găsit destinaţii în ton cu necesităţile estimate de şefii municipalităţii: rate pentru cinci Loganuri şi un Renault Laguna, achiziţia unei autoutilitare, dotarea Bazinului olimpic cu tabelă de marcaj sau demolarea rezervorului de apă din Cantemir.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !