Bani pentru sediul Bibliotecii

Guvernul a alocat 40 miliarde de lei vechi viitorului sediu al Bibliotecii „Gheorghe Sincai”. Executivul de la Palatul Victoria a alocat, în aceasta saptamâna, câteva zeci de miliarde de lei vechi (ROL) pentru mai multe obiective din judetul Bihor.

Astfel, 40 miliarde de lei vechi au fost alocati pentru executarea unor lucrari de reparatii si de compartimentare la Corpul C de cladire al Garnizoanei Oradea, situata în stradei Armatei Române nr. 1A, imobil care va reprezenta noul sediu al Bibliotecii Judetene „Gheorghe Sincai” din Oradea. Potrivit directorului institutiei, Mircea Popa, suma alocata acum de catre Executivul de la Bucuresti reprezinta circa jumatate din suma necesara amenajarii noului sediu. Bani si în judet


Apoi, 6,67 miliarde de lei vechi sunt destinati comunei Popesti, pentru acoperirea necesarului de fonduri pentru cheltuieli curente. Banii trimisi comunei bihorene au un scop precis: stergerea debitelor de miliarde pe care unitatea administrativ-teritoriala o are catre Electrica.
În fine, 5 miliarde de lei vechi vor lua drumul orasului Alesd, pentru realizarea unor lucrari de reparatii si de reabilitare la Liceul „Alexandru Roman” din localitate.

Calin Corpas