Bani pentru tehnică de calcul şi case de marcat

De Dan Birta
Bani pentru tehnică de calcul şi case de marcat
Prin Programul Comerţ şi Servicii 2018, IMM-urile pot solicita finanţări pentru case de marcat şi echipamente IT.

În condiţiile în care se apropie termenul pentru schimbarea caselor de marcat cu role de hârtie cu case de marcat cu jurnal electronic, Programul Comerț și Servicii de Piață 2018 vine ca o mană cerească pentru IMM-uri. Prin intermediul programului amintit, IMM-urile pot solicita finanțări de maxim 250.000 de lei până în 7 septembrie, ora 20:00. Sesiunea de depunere a proiectelor s-ar putea prelungi până la epuizarea bugetului.

Cheltuieli eligibile

Prin intermediul acestui program se pot obţine finanţări pentru achiziţionarea de echipamente IT, tehnică de calcul (tip PC, format din unitate centrală, server, monitor, imprimantă, copiator, multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii); achiziţionarea de cititoare pentru cod de bare; achiziţionarea de cântare electronice cu sau fără printer pentru etichetare; achiziţionarea de aparate de marcat electronice fiscale; achiziţionarea de echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru – inclusiv software-ul aferent, aparate şi instalaţii de măsurare, control şi reglare necesare desfăşurării activităţilor pentru care a solicitat finanţare.

De asemenea, mai pot fi achiziţionate electro- şi motostivuitoare; autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu excepţia vehiculelor de teren simbol G; instalaţii şi echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile şi alternative de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare; instalaţii de încălzire sau climatizare aferente spaţiului de comerţ sau servicii.

Finanţările se mai acordă şi pentru investiţii în active necorporale referitoare la brevete de invenție, mărci de produse și servicii (etichetare ecologică, licențe), software pentru comerţul on-line, software-uri necesare desfăşurării activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă; pentru certificarea unui sistem de management al calităţii, mediului, sănătăţii şi securităţii ocupaţionale, siguranţei alimentelor, în conformitate cu unul din standardele: SR-EN-ISO 9001:2008; pentru realizarea unei pagini web pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate; achiziţionarea de instalaţii de încălzire sau climatizare aferente spaţiului de comerţ sau servicii; pentru participarea la cursuri de instruire pentru formare, calificare profesională, specializare etc.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul: www.aippimm.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !